Lav rente

Ønsker du å ta opp et lån så vet du godt at det er viktig å finne et lån som koster deg så lite som mulig. Penger koster mye, men de riktige pengene koster ikke så mye som vi tror. Er du en type som ikke trenger å bekymre deg for penger så burde du eller så trenger du ikke å ta opp et forbrukslån. For resten av oss er penger viktig og hver krone som kan spares kan brukes på noe annet senere.

Når vi snakker om lån så er renten den viktigste praten vi tar. Har du et lån så vil du jo gjerne betale minst mulig. Du kan kun betale minst mulig når du har en lav rente. Når renten er lav er alle glade, burde det være noe som heter. Men det er det ikke ennå. Hva trenger du for å komme ajour med det du driver med? De fleste av oss trenger mindre kostnader. For deg som allerede har lave kostnader kan du alltids finne lavere ved å finne et lån som har enda lavere rente. Hva trenger du? Du trenger da et lån helt nede i ensifret prosent. Det kan være vanskelig å få til. Det sies at vi klarer oss godt og at renten er god hvis den ligger på rundt 11%. Her er det vanskelig å si nøyaktig hva en god rente er, men du kan fint sammenligne med andre lån av typen bil og båt. Disse tar sikkerhet, men er sett på som de litt dyrere sikkerhetslånene. Klarer du å få en rente som nesten er på dette nivået har du gjort en god jobb.

Når vi snakker om lån som har en rente på 11-12% så er jo dette ganske bra i en liten periode, men man kan gjøre dette over flere år. Da blir det fort ganske tøft. Hva som gjelder er det som Gjelder. Det er også viktig at du ser etter renten i effektiv prosent. Effektiv rente betyr at banken baker inn alle kostnader i lånerenten. Da slipper du å bli straffet ved at banken kommer med dette etterpå. Mange banker liker å reklamere for en god rente ved å kun snakke om sin nominelle rente. Nominelle renter vet vi jo alle ikke tar med de kostnadene som angår ditt lån som ikke er relatert til selve prosenten. På denne måten blir det fort kostbart og det blir fort dyrt.